Trump, mesaje ingrijoratoare inaintea unui Summit NATO crucial

Cu 2 zile inaintea unui Summit NATO crucial pentru relatia transatlantica, presedintele american Donald Trump posteaza doua mesaje pe Twitter.

Din ele reiese foarte clar cu ce retorica va veni la Bruxelles presedintele Trump. Una simplista, mercantila, fara a pune in balanta argumentele istorice care au stat la baza aparitiei NATO, dupa al 2 lea Razboi Mondial, prin Tratatul de la Washington.

Desi poate parea corecta la prima citire, cererea presedintelui Trump reflecta obsesia acestuia pentru bani, singura sa optiune atunci cand vine vorba despre politica, securitate, aparare, economie. SUA si-au asumat in ultimii 70 de ani sa fie principalul finantator al NATO, in consecinta si decidentul cel mai influent din alianta ce asigura pacea pe cel putin 2 continente. Sa te faci ca nu vezi asta, ori n-ai citit nimic, ori vrei sa impingi relatia intre aliati spre o margine pe care n-a atins-o niciodata din 1949 pina azi.

Ma astept ca turbulentul presedinte Trump sa fie cel care sa creeze ingrijorari la Bruxelles, prin declaratiile sale, prin viziunea sa de business man, cu lecturi putine, care stie mereu sa ceara si aproape deloc sa dea.

Vom vedea, voi fi acolo.

Summit-ul NATO are loc miercuri si joi la Bruxelles

Cititi articolul original aici: Trump, mesaje ingrijoratoare inaintea unui Summit NATO crucial

Share This Post

Related Articles

© 2019 Monitorizare Presa. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Servicii SEO Cosmetice Ladys