Situația în țară revine la normal – avertizările de fenomene meteorologice periculoase au încetat

Situația în țară revine la normal – avertizările de fenomene meteorologice periculoase au încetat

Situația în țară revine la normal – avertizările de fenomene meteorologice periculoase au încetat. O parte din forțele MAI rămân în teren pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

În județele afectate de inundațiile din ultimele zile situația începe să redevină la normal, după ce începând de aseară precipitațiile s-au redus în intensitate fiind ridicate codurile galben și portocaliu de precipitații abundente.

La acest moment, situația operativă centralizată la nivelul MAI prin Centrul Național de Conducere Integrată, nu evidențiază cazuri de persoane care să fie izolate, blocate sau care să necesite intervenția de urgență a salvatorilor.
Potrivit raportării distribuitorilor de energie nu se înregistrează întreruperi în alimentarea cu energie electrică.

În prezent mai sunt evacuate preventiv, la rude, 77 de persoane din orașul Băbeni – cartierul Băbeni, județul Vâlcea.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI au acționat cu toate mijloacele tehnice avute la dispoziție pentru evacuarea apei din case, subsoluri, curți, precum și pentru decolmatarea fântânilor inundate.

Pompierii, jandarmii și polițiștii vor rămâne în teren, în sprijinul populației până la înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice.

Postat la ora 09:04, miercuri, 11 iulie 2018
Direcţia Informare şi Relaţii Publice – Ministerul Afacerilor Interne

Cititi articolul original aici: Situația în țară revine la normal – avertizările de fenomene meteorologice periculoase au încetat

Share This Post

Related Articles

© 2019 Monitorizare Presa. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Servicii SEO Cosmetice Ladys