Nici acum nu avem proiectele de spitale regionale depuse la Bruxelles. O rusine !

Revoltator ! De 7 ani vorbim de spitale regionale, de nevoia unui act medical de calitate pentru platitorii de taxe si impozite din Romania. Si de faptul ca de 27 de ani, statul roman nu a construit nici un spital nou. Zac miliardele de euro fonduri europene la Bruxelles, la noi abureala politica si populismul guvernarii cresc exponential. Si nici acum nu avem proiectele de spitale regionale depuse la Bruxelles. O rusine !

România a trimis proiecte, cereri de plată, în valoare de 640 de milioane de euro la Comisia Europeană (CE), în ultimele două săptămâni ale anului trecut, între 15 decembrie şi 31 decembrie, a anunţat Corina Creţu, comisarul european pe politică regională, vineri seară, în cadrul unei emisiuni.

Pe lângă această sumă, proiecte în valoare de alte 22 de milioane de euro erau deja depuse la CE, a subliniat Corina Creţu, vineri seară, în cadrul unei emisiunie la Digi 24. Mai exact, pe fondul social erau alocaţi deja aceşti bani, dar nu erau cereri de plată, care au fost depuse tot în ultimele două săptămâni ale anului trecut.

Comisarul european pe Politică Regională a mai spus că, la nivelul Digi Regio, începe evaluarea acestora şi speră ca răspunsurile să fie obţinute cât mai repede.

„Pe hârtie, România stă foarte bine, în sensul că a evitat dezangajarea automată. Dacă n-ai proiecte, pierzi bani. La Digi Regio, le vom lua la mână, la audit, la analizat şi vom şti, poate, în câteva luni, poate peste un an – doi. (Proiectele – n.red.) Au fost certificate de autorităţile na­ţionale în care noi, teoretic, avem încredere“, a explicat Creţu.

Proiectele pentru cele trei spitale regionale nu au fost trimise la Comisia Europeană (CE), a mai susţinut, vineri seara, comisarul european pe Politici Regionale, scrie zf.ro

Cititi articolul original aici: Nici acum nu avem proiectele de spitale regionale depuse la Bruxelles. O rusine !

Share This Post

Related Articles

© 2019 Monitorizare Presa. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Servicii SEO Cosmetice Ladys