Licitație uriașă în Apărare: Aproape 750 de milioane de euro pentru 3.300 de camioane militare și platforme de transport auto multifuncționale pentru Armată

Ministerul Apărării a lansat o licitație uriașă, de peste 3,4 miliarde de lei pentru achiziția a 3.265 de platforme multifuncționale pe roți – autocamioane militare, autocisterne, autofurgoane, autotractoare, remorci și semiremorci pentru dotarea Armatei. Contractul-cadru ar urma să aibă o durată de șapte ani și va presupune ca firmele căștigătoare să integreze, după o primă etapă, producția platformelor multifuncționale în țară. 

MApN a lansat marți în SEAP o licitație pentru achiziția a peste 3.200 de platforme de transport auto multifuncționale pe roți – mai exact 2.902 autocamioane de diferite tipuri (Lotul 1 – 3.365.849.996,85 LEI) și 363 de remorci (Lotul 2 – 57.770.530,50  LEI).

Contractul-cadru ar urma să aibă o perioadă de șapte ani. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 13 august.

Caietul de sarcini specifică faptul că mare parte din platforme vor trebui construite în țară.

Furnizorul se obligă ca după livrarea a cel mult 300 de produse din lotul nr. 1, respectiv a 45 de produse din lotul nr. 2, în toate configurațiile aferente primului an de livrare din contractul subsecvent nr. 1 astfel cum este menționat în Anexa nr. 2, să furnizeze produsele realizate în facilitățile integrate în industria de profil din România”, se arată în documentația scoasă la licitație.

Pentru contractul scos acum la licitație MApN a cerut aprobarea Parlamentului la începutul lunii iunie.

Autor: Victor Cozmei – HotNews.ro

_____________________________

Rumania Military – spre deosebire de luna iunie, observăm că s-a redus perioada de la 9 la 7 ani pentru această prima fază și numărul platformelor de la 3.385 la 3.265 din ”necesarul de platforme de transport  de 13.963” .

Cititi articolul original aici: Licitație uriașă în Apărare: Aproape 750 de milioane de euro pentru 3.300 de camioane militare și platforme de transport auto multifuncționale pentru Armată

Share This Post

Related Articles

© 2019 Monitorizare Presa. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Servicii SEO Cosmetice Ladys