Lăudate degeaba. Telefoanele Sony Xperia sunt rezistente la apă doar în condiţii ˝de laborator„ (Telefoane mobile)

Urmând campaniilor agresive de promovare, în care noile modele Sony Xperia erau demonstrate în ipostaze dintre cele mai inedite – în acvariul cu peşti, la piscină şi chiar scufundări cu scafandrii – cineva de la centrul de service trebuie să fi avut un şoc văzând numărul de solicitări pentru garanţie. Confruntaţi cu problemele apărute, reprezentanţii companiei japoneze sunt nevoiţi să vină cu explicaţii care contrazic propriile campanii de marketing.

Cu referire la telefoanele Sony Xperia cu certificare IP68, descrise ca fiind rezistente la apă şi praf, pagina apărută în secţiunea Xperia Care a website-ului Sony Mobile detaliază cum procedura de validare include doar teste desfăşurate în condiţii de laborator, folosind dispozitive aflate în modul Standby. Ghidul adresat utilizatorilor Sony Xperia continuă cu recomandări ce interzic folosirea telefonului mobil sub apă, spre exemplu pentru a face fotografii: ˝Nu folosiţi dispozitivul pentru a face fotografii sau în timpul oricăror activităţi subacvatice, inclusiv scufundări sau înotul sub apă˝.

˝Dispozitivele Sony testate pentru rezistenţa la apă au fost plasate cu delicateţe în containere umplute cu apă de la robinet şi scufundate până la adâncimea de 1.5 metri. După 30 minute în container, dispozitivele sunt extrase cu grijă pentru a le fi testată funcţionalitatea

Lăudate degeaba. Telefoanele Sony Xperia sunt rezistente la apă doar în condiţii ˝de laborator„

Noul set de recomandări vine însă după ani de zile în care maşinăria de marketing a companiei a folosit din plin atributele telefoanelor Sony Xperia pentru a inspira şi chiar încuraja folosirea dispozitivelor în condiţii pentru care nu au fost niciodată testate corespunzător. Astfel, am putut admira în filmuleţele de promovare telefoane Xperia scufundate în acvarii cu ecranul încă pornit şi chiar folosite de scafandrii pentru a face poze în acvariul unui magazin din Dubai.

Cu siguranţă de ajutor în promovarea vânzărilor, demonstraţiile cu telefoane Sony Xperia care pot funcţiona sub apă în orice condiţii nu pot fi descrise decât înşelătoare, fiind contrazise chiar de recomandările oficiale publicate tardiv pe website-ul companiei. Cu siguranţă, rezistenţa la stropire şi scufundare ˝atentă„ în apă este mai bună decât nimic, doar că informaţia a ajuns prea târziu la cei întorşi din vacanţe cu telefoanele mobile defectate după folosirea conform demonstraţiilor văzute la TV.

(…)

Cuvinte cheie: Sony, telefoane Android

Subiecte asemănătoare:
» Primul virus de Android care blochează telefonul schimbând codul PIN
» Sony Xperia Z5 Premium: display 4K, cameră foto de 23 megapixeli şi senzor de amprente
» Cum arată Nokia C1, primul smartphone cu Android din noua ofertă Nokia
» Huawei G8, varianta accesibilă a top-ului de gamă Huawei Mate S
» Huawei prezintă Mate S, răspunsul companiei pentru modelul iPhone 6 Plus

Articol original – Lăudate degeaba. Telefoanele Sony Xperia sunt rezistente la apă doar în condiţii ˝de laborator„, de pe site-ul go4it.ro


Lăudate degeaba. Telefoanele Sony Xperia sunt rezistente la apă doar în condiţii ˝de laborator„ (Telefoane mobile)

Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

*

© 2019 Monitorizare Presa. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Servicii SEO Cosmetice Ladys