Exocet Block IIIC

Exocet MM40 B3

Marina Franceza isi va moderniza curand rachetele anti-nava Exocet MM 40 la standardul “Block IIIC”, prin integrarea unui nou senzor digital care va creste capacitatea rachetei de a selecta tinta si de a lovi respectiva nava cu o precizie de cativa metri, intr-o zona special desemnata.

Noul senzor digital va fi unul in infrarosu de tip IIR – imaging infrared – care-i va creste acuratetea si sansa de a lovi exact tinta pentru care a fost lansata. La fel ca si NSMul celor de la Kongsberg, Exocet MM 40 Block IIIC va avea o arhiva cu profilul in IR al navelor inamice si va putea sa-si recunoasca tinta intr-un grup de nave si chiar s-o loveasca cu o precizie chirurgicala, spune MBDA.

Marina Franceza va primi 15 rachete Excocet MM40B3C intre 2019-2020 si isi va moderniza intregul stoc de rachete MM 40 la standardul B3C.

Practic, francezii adauga un senzor IIR unei rachete sea skimming ghidata radar, crescand astfel gradul de periculozitate al Exocet. In acest moment, si sper sa nu ma insel, Exocetul este singura racheta anti-nava care are sistem dual de ghidare radar-IIR, NSM fiind doar pe IIR, Harpoon/RBS 15 radar, Gabriel – radar, iar LRSAM joaca oricum in alta liga, deocamdata nefiind operationala.

Iar aceasta modernizare este una de anvergura (din punctul de vedere al cresterii capacitatii Exocet de a lovi tinta) nu o simpla resoftare, astfel ca incepand cu 2019 Exocetul va putea sa faca ce stie si NSMul (avand precizia acesteia si posibilitatea sa se apropie de nava in mod pasiv), NSMul in schimb ramane unde este acum, vedem daca si cand isi va primi radarul de bord.

GeorgeGMT

Cititi articolul original aici: Exocet Block IIIC

Share This Post

Related Articles

© 2019 Monitorizare Presa. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress & Servicii SEO Cosmetice Ladys